El projecte musical «In This Together» ha rebut 378 enregistraments d'àudio procedents de 20 països diferents d'arreu del món, segons va anunciar ahir l'organització del projecte liderat per la cantant Karol Green, molt vinculada a Sant Fruitós de Bages, on va viure d'adolescent. La cançó de títol homònim, composta per Steven Price i cantada per Ellie Goulding, és el tema principal de la banda sonora de la sèrie documental Our Planet, que Netflix emet en castellà amb el títol Nuestro Planeta, i que tracta sobre la bellesa del món natural i la necessitat de preservar-lo.

Dies enrere, Green va decidir muntar una gran coral virtual publicant a les xarxes una proposta: que tothom qui ho volgués, es gravés en bones condicions cantant la cançó In This Together per tal d'ajuntar totes les veus per simular una gran formació coral. Només calia entrar al web de l'artista, descarregar-se la partitura i la guia d'àudio i fer l'enregistrament.

Per tal de donar l'oportunitat de participar en el projecte a tot tipus de tessitures vocals, Karol Green i Joan-Pau Chaves, professor del Conservatori de Música de Manresa, van fer els arranjaments per a les diferents veus del cor, amb la col·laboració de Paula Domínguez (soprano), Gemma Abrié (contralt), Jonathan Herrero (tenor), Tomàs Maxé (baix) i Dani Campos (piano).

La crida de Green va obtenir una gran resposta i diumenge passat van tancar el termini d'inscripcions amb 378 enregistraments, procedents la majoria d'ells de Catalunya però també de procedències tan llunyanes com Austràlia, Estats Units, Mèxic, Veneçuela, Xina, Argentina i el Senegal, entre d'altres. «I tres de Bermuda!», explica la cantant.

Tots les gravacions són ara a la taula de so en un treball de mescla que donarà com a resultat una única interpretació formada per totes les veus. El fruit del projecte es mostrarà a xarxes com YouTube, acompanyat d'un vídeo: encara no hi ha una data concreta, però es vol que sigui a finals de mes.

L'organització del projecte també té la participació d'Alba Cánovas, Mireia Valentí, Patrícia Martín i Raül Maigí. El tècnic de so és Josué Pascual i la realització del vídeo va a càrrec de Françoise Greenacre.