El navassenc Sergi Boixader i Marc Currius, d'Arenys de Mar, recopilen les seves millors fotografies en un e-book solidari en què es destinaran tots els beneficis a la campanya #JoEmCorono. "Mirades" és el títol d'un llibre digital que pretén aconseguir donatius a la investigació contra la Covid-19, liderada pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet. El recopilatori agrupa 100 imatges espectaculars de paisatges i indrets de Catalunya, combinats amb poemes i versos d'autors il·lustres com Jacint Verdaguer o Joan Maragall. Fins aquest migdia la iniciativa ja havia recaptat 5000€. Oriol Mitjà ha agraït la iniciativa a través del seu compte de Twitter i ha qualificat el llibre digital de "meravella"

El llibre es planteja com a idea de regal per aquest Sant Jordi "virtual", ara que moltes llibreries estan tancades, i es pot descarregar aportant un donatiu a través del web www.byaurea.com/mirades.

De moment, en el llançament d'aquesta iniciativa (diumenge) es van recaptar més de 400 euros i la intenció era arribar a recaptar entre 2.500 i 5.000 euros, una fita que ja han assolit. El 100% dels beneficis es destinaran a la campanya #JoEmCorono de l'Hospital Trias i Pujol i la Fundació Lluita contra la Sida.

El llibre digital també s'ha enviat al Centre Penitenciari de Lledoners per tal que els presos independentistes i la resta d'interns puguin visualitzar-lo a les sales d'informàtica del centre. Paral·lelament, des del CP de Lledoners es farà extensiu a la resta de presons de Catalunya.

Més de 500.000 fotografies i 300.000 quilòmetres en cotxe

El llibre digital "Mirades" és una iniciativa de dos joves fotògrafs, Marc Currius, d'Arenys de Mar, i el navassenc Sergi Boixader, que durant els últims 10 anys han fet més de 500.000 fotos dels paisatges de Catalunya. La feina per aconseguir la imatge somiada, els ha portat a fer més de 300.000 quilòmetres en cotxe, pujar a més de 150 cims i passar més de 700 dies a la natura.

L'obra es divideix en cinc capítols (llum, aigua, aire, cosmos i vida) i alterna paisatges emblemàtics com Montserrat o el Delta de l'Ebre, amb d'altres de més desconeguts com la Punta d'en Sureda, de Lloret de Mar. Moltes d'aquestes imatges han estat premiades en concursos nacionals com el FotoMontseny, exposades en galeries d'art i publicades en revistes com Descobrir Catalunya o Pyrénées Magazine.