Fer fotos de la muntanya de Montserrat per reunir-les i compartir-les a les xarxes socials. Aquesta és la nova iniciativa que proposa la plataforma El Bages és un clam, oberta a totes aquelles persones que des de casa seva tinguin la sort de veure el massís bagenc. Amb tot el material recopilat fins aquest dissabte, 25 d'abril, es farà un vídeo que veurà la llum dos dies després, el dilluns 27 d'abril, dia de la mare de Déu de Montserrat. Es podrà trobar etiquetat amb el hastag #CompartimMontserrat.

Actualment són 96 les entitats que formen part de la plataforma El Bages és un clam, que fins ara havia convocat la ciutadania a cantar des dels balcons, amb Gossos i Corren; Els Pets i Bon dia i, dimarts passat, amb Dàmaris Gelabert i Tot sona. Ara, la plataforma fa una aposta per la fotografia. Totes les accions empreses fins ara tenen com a objectiu, expliquen els organitzadors, «fer més suportable el confinament amb petites dosis ludicosocials» a la vegada que es pren consciència que «com a entitats i organitzacions de diversa índole formem part d'una comunitat, el Bages».

Les fotos cal enviar-les a e lbagesesunclam@gmail.com indicant des de quina població de la comarca o barri de Manresa estan fetes. Hi ha temps fins dissabte al migdia. També es proposa escriure en el mateix correu una paraula que suggereixi el massís de Montserrat en el moment de fer la fotografia. Segons la resposta d'aquesta nova acció, que té el suport de Foto Art Manresa com entitat adherida a la plataforma, la iniciativa es podria repetir amb altres «objectius fotogràfics».