El projecte "The Sing Sang Sung", del gironellenc Jordi Costa 'Sec'ha convocat una macrocantada virtual de la cançó 'Compta amb mi' de Txarango per a avui. El grup, que fins ara havia fet concerts on el públic participa activament de la sessió i acaba cantant les cançons, ha decidit reinventar-se per fer front al confinament i ha programat una edició especial per a la Diada, a les 4 de la tarda. Sota el lema #CantaAmbMi, el director del grup, Jordi Costa 'Sec' pretén "fer evident que és necessari compartir experiències" i "ajudar-nos uns a altres", i per això s'ha escollit la cançó de Txarango. El grup l'ha arranjat perquè pugui ser apresa i cantada per tothom des del confinament.

A més, es compta amb la col·laboració del programa "Popap" de Catalunya Ràdio, que ahir i dimarts va fe dues "classes" virtuals per ensenyar la cançó. Avui s'emetrà en directe la cantada. Dillins, el gironellenc va oferir un tutorial a través d'Instagram perquè tothom pugués aprendre el tema. Una iniciativa que s'afegeix a les impulsades les darreres setmanes per entitats de Manresa i del Bages amb cantades col·lectives de cançons de Gossos ("Corren"), Els Pets (Bon dia) i la darrera, aquest dilluns, amb Dàmaris Gelabert ("Tot sona").

Segons l'organització, la idea és recuperar els "atributs" de Sant Jordi, que recorden que és una Diada caracteritzada per l'ambient festiu i ple de simbolismes respecte a l'acció col·lectiva i l'amor per les persones i la cultura. "Volem fer més digerible la realitat que vivim amb el confinament i permetre'ns sentir-nos més a prop cantant tots plegats una cançó que convida a l'esperança", asseguren.

"The Sing Sang Sung" és un nou concepte de concert-espectacle on el públic participa activament i assumeix el paper protagonista. Aquesta proposta, pionera a Europa, ha assolit un gran èxit en les primeres edicions l'any 2019 a Puig-Reig, Berga, Menorca, Manresa i Vic, i el passat 1 de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona amb l'edició especial Bob Marley Experience.