08 de maig de 2020
08.05.2020
Regió7

El Bages és un clam proposa compartir fotos de la comarca anteriors al 1976

07.05.2020 | 23:38
El Bages és un clam proposa compartir fotos de la comarca anteriors al 1976

L'agrupació d'entitats El Bages és un clam ha engegat una nova iniciativa proposada, aquest cop, per l'Associació Memòria i Història de Manresa. #CompartimFotografiesAntigues vol animar la població bagenca a buscar imatges fetes abans del 31 de desembre del 1975 amb les quals es farà un vídeo que permetrà recordar o descobrir aspectes d'un passat compartit. Les més representatives de Manresa s'incorporaran al portal www.memoria.cat de l'Associació Memòria i Història de Manresa. La temàtica de les imatges, expliquen els seus promotors, pot ser molt diversa: vistes de carrers, places, festes, actes culturals, polítics, escoles, botigues, esports, celebracions religioses... o vida quotidiana: persones passejant, nens jugant al carrer... Les imatges cal enviar-les a elbagesesunclam@gmail.com. El termini d'aquesta acció, la cinquena des que va començar el confinament i la segona fotogràfica d'El Bages és un clam, acabarà el dimecres 13 de maig.

Si és possible, les imatges s'haurien d'enviar escanejades o digitalitzades en format jpg amb una resolució d'entre 150 i 200 ppp. En cas de no disposar d'escàner es poden fotografiar amb el mòbil. Es demana que cada fotografia incorpori nom i cognom de la persona que l'envia i també autor, any i població de la imatge, si es coneix.

El Bages és un clam és una plataforma formada en aquests moments per 102 entitats, escoles, instituts, mitjans de comunicació... i té per objectiu fer propostes de caràcter ludicosocial durant el temps que duri el confinament, primer total i ara parcial. Per aquesta iniciativa s'ha proposat als centres d'ensenyament d'adreçar-la a l'alumnat de l'àmbit de les ciències socials perquè poguessin implicar en la recerca de fotografies antigues els seus pares i/o avis. La darrera proposta d'El Bages és un clam va demanar imatges de Montserrat, en dues convocatòries i se'n van fer dos vídeos amb més de 1.700 fotografies.

L'Associació Memòria i Història de Manresa treballa per recuperar la memòria històrica i lluitar contra l'oblit. El seu portal de webs, www.memoria.cat, agrupa més de 60 webs de memòria històrica de la República, la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.