09 de maig de 2020
09.05.2020
Regió7

Fibracat obté el permís del CAC per crear un canal de televisió d'àmbit català

La previsió és que es posi en marxa l'1 de juny, amb seu a Manresa, amb continguts centrats en l'àmbit de la tecnologia i la dona, i en català

08.05.2020 | 21:28
Josep Olivet i Meritxell Bautista, responsables de l'empresa manresana Fibracat

Fibracat, l'empresa de telecomunicacions amb seu a Manresa, posarà en marxa el proper 1 de juny un canal propi d'àmbit català -Fibracat TV- i que oferirà continguts centrats en la tecnologia i la dona, en llengua catalana, segons ha pogut saber aquest diari. La seu del nou canal estarà ubicada a la capital del Bages, des d'on també s'elaboraran els espais de producció pròpia.

El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), en la seva sessió del 30 d'abril, va autoritzar l'arrendament de la llicència per a la prestació de serveis de comunicació audiovisual del programa número 4 (EDC4) del canal múltiple de televisió digital terrestre amb cobertura nacional, a favor de la societat manresana Alta Tecnologia en Comunicacions, S.L. (Fibracat).

El mateix ple del CAC va autoritzar la substitució d'una programació temàtica de caràcter musical -l'actual RAC 105 TV- per una de continguts que la nova cadena detallarà en els pròxims dies. «L'emissió de Fibracat TV serà totalment en català, amb un alt percentatge de programes de producció pròpia i original i es durà a terme en HD», assegura la companyia en un comunicat. Els continguts temàtics, una vegada emesos, s'incorporaran a l'oferta a la carta que es posarà en marxa a través del web de Fibracat.

Tot i que va néixer oficialment el 2013, Fibracat es va començar a gestar un any abans amb l'objectiu donar resposta a la mancança que patia la Catalunya Central respecte del desplegament de fibra òptica. El pla d'expansió de la companyia pretén arribar a tot el país el 2023.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.