El Consorci per a la Normalització Lingüística va haver d'inter-rompre totes les activitats presencials el 12 de març arran del decret d'estat d'alarma, tant les formatives com les que es fan fora de l'aula, com la que uneix parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL), que estaven fent trobades presencials i que van haver d'aturar-se de manera immediata. Tenien, això sí, la possibilitat de continuar fent les converses per mitjà de videoconferència o videotrucada i, així, moltes d'aquestes parelles han pogut continuar practicant el català.

Ara, amb l'objectiu de donar resposta a la demanda d'inscrits en la modalitat virtual que ha anat creixent al llarg d'aquests últims dies, el CNL Montserrat demana la participació de voluntaris que vulguin dedicar una hora a la setmana a fer el Voluntariat per la llengua. Per participar-hi només cal entrar al portal vxl.cat i emplenar la fitxa d'inscripció, seleccionant la preferència «Virtual» i especificant la disponibilitat horària actual. En pocs dies els inscrits rebran una comunicació per correu electrònic d'una persona de l'equip de professionals del VxL amb la informació necessària per començar les trobades virtuals amb la parella lingüística que hagi estat assignada.

Com en la modalitat presencial, el VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, WhatsApp... Per a més informació podeu consultar el web www.vxl.cat o escriure un correu electrònic a mtroig@cpnl.cat