L'agrupació d'entitats El Bages és un clam, que la setmana passada va engegar una nova iniciativa, en aquesta ocasió proposada per l'Associació Memòria i Història de Manresa i titulada #CompartimFotografiesAntigues, s'allarga fins al dilluns 18 de maig. La proposta, que inicialment acabava aquest dimecres, consisteix a buscar fotografies fetes abans del 31 de desembre del 1975, amb les quals es farà un vídeo que permetrà recordar o descobrir aspectes del nostre passat. Fins ahir, #CompartimFotografiesAntigues ja n'havia recollit prop de 200.

Per aquesta iniciativa es va proposar als centres d'ensenyament d'adreçar-la a l'alumnat des de l'àmbit de les ciències socials per perquè poguessin implicar en la recerca de fotografies antigues els seus pares i/o avis. I el termini s'allarga, expliquen els seus promotors, perquè, precisament, el professorat de Ciències Socials d'algunes escoles i instituts així ho van demanar per poder-ho treballar més bé amb els alumnes.

Els membres de l'espai educatiu de Memoria.cat (Memoria.cat/edu), han preparat un apartat educatiu sobre com es poden analitzar les fotografies des del punt de vista històric. Aquest en seria un exemple i remet a la imatge que il·lustra aquesta informació. La fotografia l'aporta Mireia Font: "És una imatge de 1956, al Pont de Ferro de la Carretera de Vic. El conductor del cotxe era el nostre avi, Pius Font (fundador d'Autoescola Font) i en la fotografia feia de taxi d'un grup de ciclistes en una cursa".

Les imatges mes representatives de Manresa s'incorporaran al portal www.memoria.cat de l'Associació Memòria i Història de Manresa. La temàtica de les fotografies pot ser molt diversa: vistes de carrers, places, festes, actes culturals, polítics, escoles, botigues, esports, celebracions religioses... o vida quotidiana: persones passejant, nens jugant al carrer... Cal enviar-les a elbagesesunclam@gmail.com.