El Concurs de Relats Breus de Sant Jordi de Regió7 tancarà demà, diumenge, a la mitjanit, el període de participació d'una vuitena edició que té com a eix temàtic l'«amor per videoconferència». Ahir, en tancar l'edició, ja s'hi havien presentat una trentena de textos.

La cita literària és oberta a tothom i les obres que s'hi presenten han de ser originals i tenir una llargada màxima de 1.500 caràcters, espais inclosos. En total es premiaran tres relats i altres set participants també s'enduran un petit lot de llibres.

El jurat d'aquesta vuitena edició estarà format per tres autors de la Catalunya Central: la manresana Mar Pavón, escriptora de llibres infantils, establerta fa molts anys a Sant Joan de Vilatorrada; el periodista santjoanenc Aleix Solernou i el manresà d'adopció Pep Molist, escriptor de literatura infantil, crític literari i responsable de la Biblioteca Infantil del Casino de Manresa. Tots tres presentaven novetats editorials en un Sant Jordi confinat que va suspendre presentacions i trobades amb lectors. A ells, se'ls també unirà Susana Paz, cap de la secció Cultures d'aquest diari.

Els escrits s'han de fer arribar al Regió7 en format Word o similar, que permetin l'edició (no en PDF), utilitzant el formulari que es pot trobar a la pàgina web https://www.regio7.cat/diadasant-jordi/. També es poden trametre a través de l'adreça de correu web@regio7.cat, especificant nom, població i títol del relat.

L'autor del primer premi s'endurà una subscripció digital trimestral a Regió7, una val de compra a la llibreria Parcir de Manresa i una targeta regal de 50 euros per bescanviar per llibres digitals a Libelista. El segon i el tercer premi estaran recompensat amb una subscripció digital trimestral a Regió7, un val de compra a Parcir i una targeta regal de 30 i 20 euros, respectivament, de Libelista. Tots tres textos seran publicats a l'edició en paper del diari.