La 28a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona se celebrarà de l'1 al 14 de juny a Filmin. L'escriptora de literatura fantàstica Ursula K. Le Guin és una de les protagonistes d'enguany. El festival arrenca amb el documental 'The Worlds of Ursula K. Le Guin' d'Arwen Curry. La programació inclou una activitat dedicada a l'escriptora amb Eulàlia Lledó, Helen Torres i Blanca Busquets; una convocatòria creativa adreçada a dones que vulguin filmar les utopies en un vídeo d'un minut, així com una selecció retrospectiva a la documentalista Marta Rodríguez, pionera en el registre i la defensa dels drets de la població rural i indígena a Colòmbia. En total, 22 pel·lícules que es podran veure durant dues setmanes a través de Filmin.

Una selecció de 16 films, ha detallat l'organització del certamen, configuren un recorregut panoràmic per la creació contemporània i ofereixen "manifestacions diverses de la dissidència femenina així com diferents formes de representar els subjectes col·lectius".

El festival mostrarà, a través de les pel·lícules de la programació, temes i protagonistes tan variats com la denúncia de les lleis antiavortistes a 'Niña mamá' d'Andrea Testa; la història d'un grup de teatre de dones d'un poble rural de Turquia a 'Queen Lear' de PelinEsmer; les revoltes d'una comunitat nepalesa de 'For Your Sake' de RonjaHemm; el lideratge de les dones saharianes amb les seves comunitats a 'Laatash' d'Elena Molina. Així mateix, s'ha programat un film dedicat a artistes inspiradores de la cultura queer nord-americana, 'The Cancer Journals Revisited' de Lana Lin. Altres films fan una immersió pels trajectes de la memòria com 'Playback. Ensayo de una despedida' d'Agustina Comedi i 'Xulia' de Lur Olaizola.

La programació infantil del certamen inclourà dues preestrenes: 'Les vides de Marona' d'Anca Damian i el film d'animació premiat en diferents festivals internacionals 'iBinti' de Frederike Migom.

L'equip organitzador del festival ha explicat que tot i que sigui en línia, s'organitzaran presentacions de les directores, xerrades i formacions, així com activitats infantils.