26 de maig de 2020
26.05.2020
Regió7

Súria suspèn la setzena campanya d'excavacions arqueològiques a les Guixeres

L'ajuntament i l'Institut Mig-Món decideixen cancel·lar els treballs per l'excepcionalitat de la situació i s'emplacen a continuar-los l'any que ve

26.05.2020 | 10:45
Imatge de la cloenda de la campanya del 2019, amb estudiants i professionals

L'Ajuntament de Súria i l'Institut Mig-Món han acordat suspendre la 16a Campanya d'Excavacions Arqueològiques a les Guixeres, que s'havia de fer entre final de juny i começament de juliol, a causa dels efectes de la crisi sanitària del coronavirus. Les dues parts s'han mostrat d'acord en reprendre aquesta experiència de recuperació patrimonial a partir de l'any vinent. En la darrera campanya, l'any passat, la troballa d'uns habitacles va reforçar la tesi que la Súria medieval va néixer a les Guixeres.

El motiu de la suspensió són les dificultats de preparar aquest nova edició de la campanya per l'excepcionalitat de la situació actual. El pressupost de la campanya d'enguany serà destinat al desenvolupament de treballs de consolidació del jaciment arqueològic de l'Espai Patrimonial de les Guixeres. La Campanya d'Excavacions Arqueològiques és una iniciativa de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Institut Mig-Món i el suport del Servei d'Arqueologia de la Generalitat.

El seu objectiu principal és recuperar o descobrir restes que ajudin a enriquir el patrimoni surienc i ampliar el coneixement històric de la vila, tot apropant el món de l'arqueologia als estudiants. Les excavacions són dirigides per arqueòlegs professionals. En els treballs participen voluntàriament estudiants de l'institut Mig-Món, acompanyats d'estudiosos locals, professors i altres persones interessades. La iniciativa també té el suport d'entitats, empreses i de la família propietària dels terrenys. La suspensió de l'edició d'enguany va ser avançada en el darrer ple municipal ordinari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.