El manresà Pere-Joan Cardona lidera l'assaig clínic de la vacuna Ruti de la tubercolosi per enfortir el sistema immunitari dels professionals sanitaris amb risc d'infectar-se amb el SARS-COV2. Ahir al vespre, va participar en la primera entrevista online del cicle "Pessics de Vida", que organitza la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino, de Manresa.

Durant l'entrevista amb el periodista de Regió7 Xavier Domènech, el científic va explicar que el mes que ve començarà l'assaig que, d'arribar a bon port, "seria una defensa de primera línia fins que no arribi la vacuna específica", una vacuna que no preveu que estigui a disposició de tota la població catalana fins a finals del 2021 i principis del 2022.

Cardona va parlar de la necessitat que la ciutadania continuï mantenint les mesures preventives i de la importància del confinament per aturar la propagació del virus. També va dir que, hores d'ara, ja se sap que els esforços en recerca focalitzats en combatre la COVID-19 incrementarà en un milió i mig el nombre de morts per altres malalties. "L'impacte colateral en morts serà brutal. Quan s'analitzi ens demanarem: però què vam fer?".