La Biblioteca Central d'Igualada va reiniciar ahir dilluns el servei de préstec i retorn de documents i el proper dilluns dia 8 de juny obrirà al públic les sales de la segona i la tercera planta i el servei d'us dels ordinadors amb una limitació d'un terç de l'aforament. Una altra de les mesures que s'aplicaran serà la prohibició de tocar els documents dels prestatges: els usuaris hauran de demanar-los al personal de la biblioteca.

D'altra banda, continuaran tancades la sala infantil, l'Espai Jove i la sala de diaris i revistes.

Com a la resta de centres, és obligatori l'ús de mascareta i cal mantenir la distància de seguretat entre les persones. Amb el nou pas endavant que es farà el dia 8 de juny, també es demanarà als usuaris de l'equipament que, quan marxin del seu punt de lectura avisin al personal per tal que es pugui procedir a la desinfecció de l'espai.

Les consultes bibliogràfiques i les peticions de llibres, DVD's i altres documents es poden fer de manera presencial, al telèfon 93 804 90 77 i al correu b.igualada.cdiba.cat.

Igualada, com a localitat inclosa dins la regió sanitària de la Catalunya central, es troba actualment en la fase 2 del desconfinament. A partir de la fase 3, que podria arribar a partir del dilluns 15 de juny si es compleixen les previsions, els aforaments augmentaran al 50 per cent.

L'horari de la biblioteca és, a hores d'ara, provisional. A partir del 8 de juny serà: dilluns, de 17 a 20 h; de dimarts a divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.