El llibre La revolta del poble, escrit pel periodista santjoanenc Aleix Solernou i publicat pel segell berguedà Edicions de l'Albí, arriba a les llibreries d'arreu de Catalunya després que el mes de març va quedar aturada la seva distribució a causa del confinament. El volum explica, a través dels textos de l'autor i unes 250 fotografies, moltes de les quals de l'arxiu de Regió7, les vivències i els records dels dies més convulsos del setembre i l'octubre del 2017 a la Catalunya Central, amb nombrosos testimonis de ciutadans que van viure episodis com el referèndum de l'1 d'octubre i les manifestacions del dia 3.

El volum de Solernou havia d'arribar als taulells de les llibreries a mitjans de març, i hi havia previstes una quinzena de presentacions arreu del territori central amb la mirada posada en la jornada de Sant Jordi. El llibre no es va poder distribuir correctament i només se'n van poder fer arribar alguns exemplars a diversos establiments de la comarca. Ara, La revolta del poble ja és arreu del país i les presentacions s'estan reprogramant per poder-se realitzar a partir del mes de setembre.

El llibre dedica un capítol a treure a la llum com va funcionar la xarxa clandestina que va fer possible que es pogués votar el dia 1 d'octubre a la comarca del Bages. Quan i on van arribar les urnes i les paperetes són dos interrogants que respon l'autor, que va cobrir la jornada de l'1 d'octubre com a periodista de Regió7.