La indústria del cinema a l'Estat ha llançat una campanya per animar el públic a tornar a les sales, mitjançant l'etiqueta #YoVoyAlCine. Distribuïdores i exhibidors volen transmetre un missatge "d'alegria i confiança" al públic, i que aquest s'estengui a través de les xarxes socials, acompanyat d'un vídeo promocional difós al canal de YouTube de Fedicine, la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics. "Les distribuïdores han anunciat una sèrie de pel·lícules d'estrena que veurem les properes setmanes, i els exhibidors han establert un protocol de seguretat per a totes les sales", ha dit la presidenta de Fedicine, Estela Artacho, a través d'un comunicat. L'objectiu de la campanya és que els cinemes "es tornin a omplir de màgia i emoció".

Després de tres mesos amb les persianes abaixades, algunes sales de cinema de l'Estat ja han començat a rebre espectadors i "en els propers dies veurem totes les sales amb activitat", asseguren des de Fedicine.

"Estem donant el millor de nosaltres perquè el públic, tal i com desitja, pugui recuperar tot el ritual de l'experiència única que suposa veure cinema al cinema", ha afirmat Artacho.

Entre les cintes anunciades recentment que estaran a les cartelleres hi ha 'Bob Esponja: Un héroe al rescate', 'De Gaulle, ¿Dónde estás Bernadette?', 'La caza', 'La familia que tú eliges', 'La lista de los deseos', 'La posesión de Mary', 'Monster Hunter', 'Mulán', 'Padre no hay más que uno 2', 'Personal Assistant', 'Pinocho', '¡Que suene la música!', 'Tenet', 'The King's Man: La primera misión', 'Un amigo extraordinario', 'Un lugar tranquilo 2', 'Uno para todos' i 'Voces'.

Durant l'estiu, la federació assegura que les distribuïdores anunciaran nous títols per nodrir les sales de cinema.

Segons un estudi de Simon-Kucher & Partners sobre la recuperació de l'assistència als cinemes a l'Estat després de la pandèmia, el 90% dels espectadors vol tornar a les sales les properes setmanes, dins dels paràmetres de seguretat que oferiran els exhibidors.