El portal de l'Associació Memòria i Història de Manresa, www.memoria.cat, presenta un nou web que recull ordenats i classificats gairebé tots els curtmetratges que el cineasta manresà Joan Guitart Clapera (Manresa, 1932) ha anat filmant durant 50 anys.

Gairebé 250 curts que constitueixen una crònica viva de Manresa i el Bages, una aportació molt important a la història contemporània de la Catalunya Central. Servirà perquè els manresans que van viure els fets enregistrats els puguin recordar i reconèixer-s'hi i perquè les noves generacions puguin descobrir amb detall diferents esdeveniments de la vida cultural i social de la Manresa i del Bages de les darreres dècades.

Els curtmetratges ja es podien veure a Youtube i a Facebook. Estan ordenats cronològicament i classificats pels següents temes: Concursos de pintura ràpida, Cultura, Esports, Exposicions, Festa Major, Festes, Ficció, Fires, Història, Mitjans de comunicació, Música, Patrimoni, Societat, Successos i Teatre. En definitiva, un ingent llegat cinematogràfic de gran interès, a l'abast de tothom.

Al web s'hi pot trobar també una explicació dels continguts dels curtmetratges i una biografia -amb alguns documents i fotografies- de Joan Guitart Clapera.

L'adreça del web és la següent: www.memoria.cat/curtmetratges-Joan-Guitart