El Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla d'actuació pel del Dia del Llibre i de la Rosa, ajornat el 23 de juliol per la pandèmia de coronavirus. El document estableix un protocol específic per a la signatura d'autors, una de les activitats que genera més concentracions, que com va avançar l'ACN funcionaran amb cita a les parades i que poden ser també sol·licitades prèviament per ser recollides des del dilluns de la mateixa setmana a les llibreries. Les cues no podran superar les 30 persones. A Barcelona, les parades de llibres s'ubicaran davant la llibreria o en el punt "més proper possible" i es disposarà d'una ubicació comuna en l'espai central del Passeig de Gràcia, que estarà perimetrat per controlar l'afluència.

Properament, s'informarà de les signatures de llibres perquè la ciutadania pugui planificar-ho amb temps i evitar les aglomeracions. Per garantir una diada segura, s'insta la ciutadania a participar a la festa des del propi municipi o barri i evitar desplaçaments.

La ubicació comuna al Passeig de Gràcia de Barcelona, en trams que comencen a la Plaça de Catalunya, acollirà el màxim de parades de qui "habitualment les té en el circuit cèntric de la ciutat" i es controlaran les entrades i sortides, es dividiran per trams i se'n controlarà l'afluència, l'aforament i les distàncies de seguretat.

Cada ajuntament pot col·laborar en la definició de la diada al seu municipi i la cerca d'ubicacions òptimes per garantir la seguretat. També s'han previst permisos per ampliar l'horari i que s'allarguin els permisos fins a la nit.