11 de juliol de 2020
11.07.2020
Regió7

Solsona tindrà Acadèmia de Música a l'agost amb una trentena de concerts

Ja hi ha més d'una setantena d'estudiants confirmats en una dinovena edició marcada per la covid

10.07.2020 | 23:34
Una imatge dels concerts a la plaça de la Catedral, l'any passat. Enguany hi haurà d'haver distància

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), juntament amb l'Ajuntament de la capital del Solsonès, ha decidit tirar endavant la dinovena edició del projecte pedagògic i artístic de més envergadura de la comarca, que es durà a terme entre el 7 i el 24 d'agost i oferirà més d'una trentena d'actuacions al Solsonès i a altres comarques de la Catalunya Central i Lleida.

Tot i que les inscripcions a l'acadèmia encara estan obertes, ja hi ha més d'una setantena d'estudiants de música confirmats i amb ganes de perfeccionar a Solsona els seus coneixements per mitjà d'un prestigiós claustre de professors. Per a l'AIMS, suposa tot un repte l'organització d'aquesta iniciativa, amb la participació d'alumnat i professors procedents d'arreu del món en les condicions de fase de represa de la pandèmia i amb les restriccions que s'imposen per garantir la màxima seguretat i complir i adaptar-se a les indicacions de les autoritats sanitàries.


Estrictes mesures de seguretat

Tal com remarca el seu director, Peter Thiemann, «serem molt escrupolosos amb totes les mesures per evitar el contagi del coronavirus i ens autoimposarem més normes de les que ja dicten les diverses administracions». El context derivat de la covid-19 ha complicat extremament el disseny de l'oferta cultural d'aquest estiu, ja que «hi ha diversos condicionants que en algun cas alteren el format dels concerts», assenyala l'alcalde, David Rodríguez. «Però també som conscients del que representa el projecte de l'AIMS per a la ciutat i de la necessitat de brindar oferta cultural a la ciutadania i els visitants». El que no ha permès la situació excepcional derivada de la pandèmia és celebrar la segona Orquestra Simfònica d'AIMS, formació estrenada l'any passat amb una reeixida acollida del públic. La distància que cal garantir entre músics ha dut l'organització a prendre aquesta decisió.


15 dies de festival a 6 comarques

L'AIMS concentrarà en 15 dies més d'una trentena d'actuacions repartides entre el Solsonès, Bages, Moianès, Baix Llobregat, Segarra i Alt Urgell. A tots els espais la capacitat estarà limitada i, per primer cop, les entrades es podran comprar anticipades i a través d'Internet.

Els concerts, com sempre, s'oferiran en tres formats diferents: el clàssic, en sales, teatres, esglésies i, per primer cop, a l'aire lliure; el del carrer, a la plaça de la Catedral i d'entrada lliure (però garantint la distància interpersonal), i el social, per apropar la música clàssica a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Tota la programació es podrà consultar els propers dies en línia al web www.aims.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.