Els jardins de Món Sant Benet seran l'escenari, avui (22.15 h), del primer dels tres concerts presencials del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós, Memorial Eduard Casajoana, que arriba a la vint-i-sisena edició. Josep Bros (tenor), Maria Miró (soprano) i Marco Evangelisti (piano) seran els protagonistes d'un recital d'àries i duos de Bizet, Donizetti, Puccini, Verdi...

Nascuda a Barcelona i llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona amb Premi Extraordinari, la soprano Maria Miró, que des del 2013 actua de forma habitual al Gran Teatre del Liceu i al Teatro Real de Madrid, actuarà amb Bros, considerat un dels màxims exponents del repertori belcantista. Acompanyant les seves veus, el pianista Marco Evangelisti, nascut a Pietrasanta (Lucca) i resident a Barcelona, i lligat de sempre al món de la veu i la lírica.

El certamen continuarà el 23 de juliol amb la mezzosoprano manresana Mireia Pintó -ànima del festival- i l'actriu Sílvia Bel, amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, que homenatjaran García Lorca. El Cor Jove Nacional de Catalunya, una formació de 32 cantants d'entre 18 i 28 anys, amb direcció de Lluís Vilamajó, clourà el certamen el 30 de juliol.

Les entrades per als concerts costen 20 euros i la venda anticipada es pot fer a Foto Isidre (Sant Fruitós de Bages) i a les taquilles del teatre Kursaal. També es podran comprar a través de la web www.festivalsantfruitos.com.