Després de celebrar-se durant cinc anys en el terme municipal d'Avià, el Festival Al Ras -que no desvela l'escenari de les seves actuacions fins al moment de desplaçar-s'hi- es realitzarà enguany dins els límits del terme d'Olvan. La cita es manté a la comarca del Berguedà amb una filosofia que «defuig» la idea de «gran festival», es porta a terme sense electricitat -per això s'acaba quan se'n va la llum del sol- i s'hi pot anar a peu des del Konvent de Cal Rosal. «Conceptualment, volem demostrar que sense infraestructura ni logística també es poden desenvolupar creacions artístiques», afegeix Vilardaga. L'organització va a càrrec de l'Associació Cultural La Serra del Limbo, amb el suport del Konvent.

Enguany, el certamen tindrà cinc propostes. Lydia Canals, de Tràfec Teatre, interpretarà un monòleg; Joan Viñals (guitarra) i Nico Méndez (contrabaix) oferiran diversos temes del seu repertori musical; Ada Vilaró realitzarà una acció creada per a l'ocasió; i Alicia Cayuela durà a terme una performance. Per la seva part, en la seva condició de guanyadors de la primera beca Al Ras-Konvent, Martí Pavía i Jaume Martínez mostraran una instal·lació creada els dies previs en una estada al Konvent.

Precisament, en aquest espai, a la nit (22.30 h, 5 euros), se celebrarà un concert amb influències del soul i el new soul a càrrec de Sandra Rodríguez (veu), Rodrigo Hernández (bateria) i Kevin Díaz (teclats).