Un espectacle pluridisciplinari que parteix de quatre textos literaris diferents s'estrena avui a Manresa -i diumenge (19.30 h) al Jardí del Silenci de Gràcia, a Barcelona- un cop ja es poden tornar a celebrar espectacles amb públic. La iniciativa estava programada per abans de Sant Jordi, però va quedar frenada pel confinament.

Connectant instants, de Clàudia Viladrich, 29 nits a Sant Petersburg, de Jordi Ubach, El somni de Wudang, de Marta Heredia, i El cranc juganer, de Xavi Forcadell i Núria Majoral, són els punts de partida d'un muntatge escènic que combina el teatre de text, la dansa, la poesia i la cançó, aquest darrer gènere gràcies a la participació de la vocalista Berta Sala.

L'espectacle és hereu d'altres de similars estrenats temps enrere: la incorporació cada cop de més novel·les -de les quals se n'extreuen fragments per elaborar el guió- ha «complicat» la creació de la peça, explica Viladrich. La història, però, manté l'essència, amb el triangle amorós que formen el Roger, el Sergei i la Maixa.

L'apartat musical va a càrrec de Berta Sala, amb unes peces que tenen «una relació metafòrica amb el que passa». El públic, mentre segueix la trama, podrà escoltar temes del repertori de la cantant i versions en diversos idiomes.

El muntatge, que porta per nom Connexions, de Wudang a Sant Petersburg. Jugues?, suma diversos passatges d' El somni de Wudang i El cranc juganer: la primera és una novel·la de la biòloga i professora Marta Heredia que tracta sobre la importància de celebrar la vida i d'arriscar-se per aconseguir la felicitat; el segon és un llibre per als infants de Xavi Forcadell que destaca el valor de l'amistat