L'activitat literària d'aquest dissabte a la Catalunya Central es reparteix entre Manresa i Igualada, quan només falten cinc dies per al Dia del Llibre i de la Rosa. Tot i que ahir es va desconvocar la celebració de la jornada a Barcelona en un espai comú del Passeig de Gràcia per la por dels rebrots del coronavirus, tot i que es manté la possibilitat de posar un estand davant de cada establiment, la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes deixen de moment a les mans de cada població el format de la festa.

La infermera Cristina Lliró, que ha exercit 28 anys a l'Ajuntament de Manresa, presenta avui (18.30 h), a la Biblioteca del Casino, el llibre Curem-nos, que vol promoure el coneixement dels primers auxilis entre els infants i els joves. Escrita en un llenguatge entenedor, l'obra té una clara vocació divulgativa i tracta nombroses qüestions relacionades amb el tema.

Relat sobre el confinament

Els participants en el taller El microrelat, un petit gran gènere van escriure el relat Sembla mentida sobre el confinament. Posteriorment, en van gravar diversos fragments que es poden veure fins dimecres vinent als comptes de Facebook i Instagram de CulturaManresa. La narració sencera estarà disponible dijous amb motiu del Dia del Llibre i de la Rosa. El taller es va dur a terme al centre cívic Selves i Carner en el marc del projecte Espai Creatiu.

Poesia i teatre a Igualada

Doble jornada de presentacions avui a la capital de l'Anoia. Al matí, a partir de les 12 h a l'Empremta (seu de d'Òmnium Cultural), es podrà gaudir d'un recital amb els poemaris Nosaltres, qui (Labreu), de Mireia Calafell, i Capcorestómac (Témenos), de Biel Barnils.

A la tarda serà el torn del teatre amb la presentació del text de Mort a les cunetes (Ed. Marré). L'acte tindrà lloc a les 19 h al Casal Popular d'Igualada, presentat per Antoni Dalmau i Pere Guixà. Mort a les cunetes és una peça teatral creada per David Pintó i Joan Valentí a partir del llibre homònim d'Albert Fàbrega, que explica l'assassinat de vuit veïns de Súria i Valls de Torroella a mans dels feixistes el febrer del 1939. El llibre que incorpora el text de l'obra té un pròleg de Jordi Cuixart.