Quatre bandes dels territoris de parla catalana participaran en la final del Concurs Sons de la Mediterrània, que se celebrarà el proper octubre, en data encara per concretar, al Centre Artesà Tradicionàrius. El certamen és organitzat pel grup Enderrock i el mateix C.A.T. en col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa.

Els quatre candidats al triomf en la 13a edició del concurs són el grup de Blanes Cat Klezmer Trio, la mallorquina Clara Fiol, el duet valencià format per Laura Esparza i Carlos Esteban i les cantants de Sant Celoni Tecum Terra.

El guanyador tindrà, com a recompensa, la gravació d'un disc, la realització d'una gira de cinc concerts pels principals festivals de folk del país -entre els quals la Mediterrània- i una campanya de promoció i publicitat. Tot plegat està valorat en 10.000 euros.

El Cat Klezmer Trio fa folk de fusió. Format per Xavi Pendón (tenora i clarinet), Xavi Torras (guitarra) i Jordi Aldunate (contrabaix), el grup ofereix una proposta musical basada en els ritmes del klezmer i la música balcànica. La compositora i poetessa Clara Fiol, integrant del Trio Marala, presentarà el seu nou projecte Refilars, en què s'acompanya de cordes i percussions per explorar la capacitat expressiva de la música tradicional de la seva terra.

Laura Esparza (veu) i Carlos Esteban (guitarra i percussions) segueixen el llegat del rock mediter-rani que va esclatar fa quatre dècades a la zona del País Valencià. Ariadna Ruiz i Noelia Sánchez són les integrants de Tecum Terra, un duet català que uneix les veus amb les percussions tradicionals, instruments com ara els panderos quadrats, en una proposta que interpreta cançons d'arreu de la península Ibèrica.