El Jardins de Llum de Manresa; el festival A Cel Obert de Tortosa; el Festival des Architectures Vives de Montpellier; l'Insòlit de Palma ( Mallorca) ; el Lluèrnia d'Olot i la Mostra d'Art Urbà de Granollers són els sis certamens d'instal·lacions efímeres en l'espai públic que participen en el Transefímers MED, un projecte d'intercanvi d'artistes liderat per la Xarxa Transversal, amb el suport del Departament de Cultura i de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

Una de les accions clau d'aquest projecte és la creació i difusió d'obres artístiques. A través del concurs que s'ha convocat, s'ha escollit un artista provinent de cadascun dels festivals -podien concórrer participants en les dues darreres edicions- perquè realitzi una instal·lació totalment nova que s'ajusti a les característiques i temàtica del festival d'acollida. L'intercanvi preveu també que l'artista acollit per cada festival estigui a la localitat durant els dies previs a la celebració de l'esdeveniment i porti a terme tallers de cocreació amb col·lectius locals per tal d'involucrar la ciutadania en el procés de creació artística.

Ricardo Muñoz Izquierdo, artista provinent de la Mostra d'Art Urbà de Granollers, realitzarà una instal·lació a Manresa, mentre que Josep Fernàndez Margalef, arquitecte provinent del Jardins de Llum, serà acollit pel festival Insòlit de Palma de Mallorca.

Jardins de Llum és un itinerari d'art, de tres hores de durada, que es desenvolupa en el marc de la Festa de la Llum de la mà del consistori, de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) i de l'Associació Misteriosa Llum.