L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) ha decidit celebrar la 19a edició del seu certamen malgrat la situació d'incertesa que genera la pandèmia de la covid-19. El festival d'enguany, que tindrà lloc entre el 9 i el 23 d'agost a quinze municipis del Solsonès, Bages, Alt Urgell, Segarra, Baix Llobregat i Moianès, acollirà a una seixantena d'alumnes i oferirà 33 concerts.

Així ho van anunciar en una roda de premsa celebrada ahir a l'ajuntament de Solsona l'alcalde David Rodríguez i el músic i impulsor del certamen, Peter Thiemann. Més enllà del nombre de participants i de concerts, la 19a edició de l'AIMS Festival presenta diverses novetats. Una és que, a més dels alumnes de Catalunya i de la resta de l'Estat, només hi podran acudir joves de països que formen part de l'espai Schengen com poden ser Alemanya, Suïssa, França o Finlàndia, entre d'altres. Enguany una quarta part dels alumnes seran estrangers, xifra que en edicions passades era més alta.

Els alumnes i els professors de l'AIMS oferiran enguany 33 concerts repartits en 15 municipis. 22 es faran en sales, teatres o esglésies; 8 es celebraran el carrer, concretament a la placeta de la Catedral de Solsona i amb límit d'ocupació; i de moment es faran tres concerts socials en espera de concretar si se'n podrà fer algun més. Pel que fa al Projecte Orquestra, la gran novetat de la passada edició, Thiemann va confirmar que no es podrà realitzar perquè amb les condicions actuals de la pandèmia de la covid-19 posar 60 alumnes dalt d'un escenari és «un risc que hem volgut eliminar».

Thiemann va apuntar que la celebració de l'AIMS Festival en les circumstàncies actuals és un repte però que és una edició molt especial. El músic va agrair la confiança a l'Ajuntament de Solsona per atrevir-se a mantenir aquest format així com als municipis participants, dels quals només se'n va retirar un.