El gironellenc Jordi Costa Sec, creador del projecte The Sing Sang Sung, inicia una nova proposta cultural que porta per títol Albades i vesprades cantades, i hi combinarà la música i la gastronomia. El muntatge es podrà veure i gaudir en diferents espais amb encant de les comarques del Berguedà i Osona durant l'agost.

Aquesta nova iniciativa «pretén evocar l'esperit de les cantades senzilles i boniques que havíem fet de petits en plena natura, a la vora del foc». Les vetllades estan obertes a tothom, petits i grans, per recuperar la tradició de cantar tots junts i menjar productes de proximitat en plena natura.

Les dues albades cantades tindran lloc de 6.30 a 8.30 h la primera el dissabte 15 d'agost al santuari de Queralt (Berga) i la segona l'endemà a l'ermita de Sant Roc (Gurb). Els participants aprendran i cantaran cançons mentre surt el sol i esmorzen.

Les vesprades cantades se celebraran de 20 a 22 h, i els que hi prenguin part aprendran i cantaran cançons mentre es pon el sol, tot menjant i bevent. La primera es farà el divendres 21 d'agost a les Roques de la Madrona (Fonollet), al terme de Puig-reig, i el dissabte 22 d'agost a l'ermita de Sant Martí Xic (Masies de Voltregà).

El preu del tiquet és de 25 euros, 10 euros per als menors de 12 anys i 5 euros per als menors de 6 anys. Les inscripcions es poden fer en un formulari que es pot descarregar al compte del projecte a Instagram.

The Sing Sang Sung, el projecte anterior ideat per Jordi Costa Sec, consisteix en un concert-espectacle on el públic participa activament i assumeix el paper protagonista. La proposta, pionera a Europa, va iniciar-se amb 450 persones a Puig-reig i més de 2.000 inscrits en una macrocantada solidària a Berga. La darrera cita va ser el febrer, en una sessió especial al Poliorama dedicada al 75è aniversari del naixement de Bob Marley.