El Konvent de Cal Rosal acull durant els mesos d'agost i setembre l'exposició de fotografia Tribus, de la madrilenya Lucía Herrero. La mostra s'exhibeix a l'equipament cultural de l'antiga colònia tèxtil de Cal Rosal en paral·lel al projecte de fotoperiodisme de la revista 5W, que ensenya al públic dotze treballs realitzats arreu del món.

Herrero exposa grups de famílies i amics que estan instal·lats a la vora de la platja amb tot l'attrezzo que s'escau en una escena d'aquest tipus, amb tovalloles, pales, pilotes, matalassos, jocs per als nens, neveres, para-sols... «Tot plegat, disposat de forma harmoniosa a l'espai, se'm va presentar com un poema costumista que revela, amb humor i tendresa, la profunditat de la societat», apunta la madrilenya.

La fotògrafa espanyola continua explicant que «vaig retratar aquests grups de platja inspirant-me en els antics retrats d'antropòleg on les tribus es mostraven orgulloses al costat dels seus estris i les seves vestimentes tradicionals». Per a Herrero, aquesta sèrie «parla de la condició humana en un moment de pacífiques vacances, el seu orgull d'estar en el lloc, la seva honestedat i la seva vulnerabilitat». Així mateix, l'autora pretén mostrar el que ella considera la crisi d'identitat de la classe mitjana occidental i «desafia el concepte de bellesa que tenim avui en dia».