L' opera prima de l'andalusa Ángeles Reiné, la comèdia Salir del ropero, arriba avui als cinemes. Una estrena a títol pòstum per a una de les seves protagonistes, Rosa Maria Sardà. L'actriu, que va morir l'11 de juny, encara n'hauria gaudit si el film s'hagués presentat a l'abril -com estava previst inicialment-, però llavors les sales estaven tancades per la situació sanitària.

El film és una comèdia familiar sobre l'amor i el dret a decidir lliurement a la vida a propòsit de l'orientació sexual de dues dones de la tercera edat, que interpreten Sardà i Verónica Forqué. Explica les complexes relacions entre els membres d'una família peculiar que estan distanciats de fa anys. La notícia del casament de l'àvia amb una dona farà que la família es torni vulnerable i comenci per fi a obrir-se i a descobrir el que tots porten a dins.

A Salir del ropero, Sardà i Forqué formen part d'un elenc en què les acompanyen Ingrid García-Jonsson i David Verdaguer, així com Candela Peña, Mónica López, Álex O'Dogherty i Pol Monen. La cinta va passar per la 64a edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid.

Al film, l'Eva (Ingrid García-Jonsson), una jove i prometedora advocada espanyola que viu a Edimburg, veu perillar els seus plans de boda amb l'hereu d'una important i ultraconservadora família escocesa, que s'assabenta que la seva àvia, Sofía (Verónica Forqué), ha decidit casar-se amb la seva millor amiga, la Celia (Rosa Maria Sardà). La decisió de la Sofía de casar-se als 74 anys desafiant tots els convencionalismes socials i religiosos capgira la vida de l'Eva, que intentarà impedir amb totes les seves forces que el casament se celebri, amb la complicitat del Jorge (David Verdaguer), el fill de la Celia, que té els seus propis motius per intentar cancel·lar la boda. Tot i així, contra tot pronòstic, la família de les núvies els dona suport. L'Eva es trobarà davant una situació en què aprendrà el que és important a la vida.