La novena edició del Mercat de Lletres d'Igualada canvia de format per adaptar-se a a la situació sanitària provocada per la covid. Així, en comptes de cocentrar-se en un sol dia, enguany s'allargarà del 25 de setembre al 3 d'octubre i totes les activitats es faran a l'interior dels espais de la Biblioteca Central, sense les habituals parades de llibres a la plaça de Cal Font. Una edició que ahir van presentar la tinenta d'alcalde Marisa Vila i Montse Lobato, directora de la Biblioteca Central.

El Mercat de Lletres començarà el divendres 25 amb el Poetry Slam Show, basat en la poesia escènica i en la participació dels espectadors. El dia central serà el dissabte 26, amb un taller d'escriptura jove a càrrec de Joan de Boer; una conversa entre Maria Enrich i l'autora Care Santos; el lliurament de premis del Concurs de Microrelats en Català organitzat per l'associació APLEC; un taller infantil a càrrec de Jaume Copons i Liliana Fortuny; una tarda de contes, a càrrec del col·lectiu Vivim del cuentu, que oferirà una nova versió desendreçada del relat clàssic, i una trobada entre quatre autors de novel·la històrica: Tània Juste, Màrius Mollà, Núria Pradas i Glòria Sabaté, que parlaran sobre l'ofici d'escriure.

Durant la setmana següent hi haurà la presentació, dimarts 29, del llibre Misèria, poder i corrupció a la Catalunya borbònica (1714-1808), de l'historiador igualadí Josep M. Torras i Ribé, i un espectacle de titelles, divendres 2 d'octubre, a càrrec d'Eixerits Animació. El dissabte 3 d'octubre al matí hi ha programat un taller de poesia virtual, a càrrec d'Esteve Plantada, i un altre d'iniciació al brush lettering, a càr-rec de Sara&Bugs.

El programa es clourà amb la presentació de Mare Terra, l'edició dels textos dramàtics de la companyia Príncep Totilau, i La poeta a cordes, espectacle poètic i musical a càr-rec de Diego Paqué.