El president de l'Agrupació d'Amics del Castell de Berga, Xavier Campillo, diu que la campanya arqueològica del castell «ha estat prou interessant», especialment per haver pogut treure a la llum més d'una vintena d'«esquelets medievals relativament ben conservats», que serviran per «obtenir informació del cementiri medieval, el més antic de Berga, del segle X o IX, i que és anterior a l'església, del segle XI o XII».

En la campanya hi han treballat dos antropòlegs, responsables de documentar les restes, i l'objectiu és fer proves de carboni 14 per poder-les datar. «Són molt antigues perquè estaven als estrats més baixos, hem trobat un parell d'enterraments a la roca mare», diu Campillo.

Les restes trobades enguany i l'any passat -i previsiblement les futures- seran analitzades pels antropòlegs i serviran per «treure conclusions sobre l'antiga població de Berga i la vida dels berguedans a l'edat mitjana, els ritus d'enterraments i les patologies que tenien. Molts esquelets són d'infants i apunten a una elevada mortalitat infantil», avança el president de l'agrupació berguedana.