El cicle de xerrades sobre comunicació Fòrum10 que organitza ràdio Puig-reig arriba enguany a la seva trentena edició. Els periodistes Espertac Peran, Xavi Coral, Quico Sallés, Núria Bacardit, Sara González i Joan Maria Morros són els caps de cartell d'aquesta edició, que a la jornada de cloenda també comptarà amb la presència del Conseller de Polítiques digitals i Administració del Govern, Jordi Puigneró.

La pandèmia, com no podria ser d'altra manera, condicionarà la programació, però Josep Genescà, ànima de Ràdio Puig-reig, entitat organitzadora, i del mateix Fòrum 10, ha explicat que «s'ha fet l'esforç per organitzar el cicle i mantenir-lo. Canviarem respecte altres anys, qüestions com ara la ubicació. No farem els debats a l'espai doctor Llaverias com fins ara, sinó a la Sala, l'antiga biblioteca, a la Plaça Nova, on tindrem més espai i una capacitat fins a 100 persones».

L'edició dels 30 anys consistirà en tres debats, que tindran lloc els dies 6, 13 i 21 de novembre, i tindran com a eix comú «el covid-19, digitalització i periodistes».

Diferents perfils periodístics, professionals de diferents mitjans que expliquen les notícies de casa nostra i del món a televisió, a web o a la ràdio explicaran com s'enfronten als canvis que ha introduït o potenciat els primers mesos de pandèmia.

La primera xerrada serà el dia 6 de novembre a les 8 del vespre. Es farà un debat amb els periodistes de TV3, Espertac Peran, que entre d'altres es recordat per la llarga etapa al programa de tarda Divendres, i Xavi Coral, que tornat de Brussel·les aquesta tardor torna a presnetar l'infomratiu del migdia a la cadena pública catalana.

El dia 13 de novembre, també a les 8 del vespre, es tractarà el covid des d'aprop, amb dos periodistes, Quico Sallés (distingit aquesta setmana com a Periodista de l'Any de la Demarcació Catalunya central del Col·legi de Periodistes, i la corresponsal de TV3 a la Catalunya central , Nuria Bacardit.

I la tercera i última sessió, el 21 de novembre. un dissabte a les 7 del vespre, reunirà Sara Gonzàlez, de Nacio Digital, i Joan Maria Morros Cap d'Infirmatius de Rac1 i Degà del Col.legi de Periodistes de Catalunya. En aquest últim dia, la jornada comptarà amb la presència del conseller Jordi Puigneró. El debat versarà sobre la digitalització dels mitjans i el 5G.

Els tres debats estan moderats pel periodista puigregenc Josep Genescà. Les jornades compten amb la col·laboració del CPC i del diari Regió7.