Un Seat 850, un Renault 12 i un Ford Cortina han suplantat avui les motos a Can Maçana i circulaven a tota velocitat -dins de les seves possibilitats- amunt i avall per un tram d'aquesta carretera, a Sant Salvador de Guardiola. Era una persecució de pel·lícula i que formarà part de Las Leyes de la Frontera, un film basat en la novel·la homònima de Javier Cercas i dirigida per Daniel Monzón i que a partir de divendres s'instal·larà a la ciutat de Manresa per gravar més escenes (veure desglossat).

A Can Maçana, l'escena dels vehicles corrent amunt i avall es repetia constantment. Darrera d'aquests cotxes, habituals a les carreteres durant els anys 70 i 80, n'hi anaven de més actuals, i tmabé un dron, equipats amb tota la tecnologia per immortatlitzar les escenes que acabaran formant part del muntatge final del film.

L'escena que s'ha representat, segons ha explicat la directora de producció del film Goretti Pagès està ambientada a l'any 1978. De totes formes, a Sant Salvador de Guardiola, no hi havia cap dels tres protagonistes del film ja que per gravar aquesta escena, que requeria una habilitat important al volant, s'han fet servir especialistes. Els tres protagonistes del film, que avui no eren a l'escenari bagenc són els joves Marcos Ruiz, Begoña Vargas i Chechu Salgado.

La conversió en plató del tram de la carretera afectat, ha comportat talls intermitents de la carretera des de primera hora del matí fins aproximadament les sis de la tarda. Aquesta situació es reproduirà de nou dijous, ja que també està previst que es rodin parts de la pel·lícula a la mateixa carretera.

A part dels escenaris bagencs, la pel·lícula de Dani Monzón tindrà escenes rodades en diferents indrets de la geografia catalana com Girona, Vilanova i la Geltrú, Cardadeu, Montblanc i Barcelona, entre d'altres.

La trama de Las Leyes de la Frontera se situa a l'estiu del 1978 en plena Transició i en les figures de Nacho (Gafitas), Tere i el Zarco, tres delinqüents que es dediquen a robar a Girona i a les urbanitzacions de la Costa Brava.