El manresà Xavier Serrano juntament amb Marc Rifà i Miquel Planells han estat els guanyadors del 5è Concurs Fotogràfic de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d'Arquitectes (COAC-CC). Els premis es van lliurar dilluns a la sala d'actes de la seu de Vic de la demarcació.

Aquesta ha estat la cinquena edició i la primera a través d'Instagram. La finalitat del concurs és «fomentar la visió de l'arquitectura, a través de la càmera i impulsar el reconeixement de l'arquitectura dins l'entorn dels nostres pobles i ciutats». Amb el lema L'Ombra en l'Arquitectura es van presentat 185 obres que va valorar un jurat format pels arquitectes i fotògrafs Ferran Blancafort, Marc Ballús i Manel Esclusa. El Premi Ciutat de Vic el va obtenir Xavier Serrano; el Premi Centre Històric de Manresa va ser per a Marc Rifà i el Premi COAC-CC per a Miquel Planells. Aquest últim el va lliurar la delegada territorial del govern a la Catalunya Central, Alba Camps.

Durant l'acte es va inaugurar l'exposició de les obres seleccionades en aquesta edició, que es podran visitar fins al 31 d'octubre a la seu del Col·legi d'Arquitectes, situada a la plaça del Bisbe Oliba de Vic. L'exposició es podrà veure durant el proper mes de novembre, a la seu de Manresa del COAC.