Sense llotja física, al Museu de la Tècnica, enguany, la majoria de les activitats i els contactes entre professionals es podran seguir de forma des de la renovada Llotja Virtual, que ha actualitzat, readaptat i ampliat les seves funcionalitats i que la fira ja ha posat a disposició dels acreditats. A l'apartat de «Fira en directe» es podran seguir en línia les activitats professionals programades des del 13 fins al 15 d'octubre. També hi haurà itineraris en viu de projectes escènics i musicals, que inclouen diverses presentacions i showcases, i que esdevindran la primera trobada presencial per a molts professionals del sector des que es va iniciar la crisi sanitària.

Les Jornades Professionals de la Fira Mediterrània tindran lloc els matins de 10.30 h a 12 h des de dimarts 13 a dijous 15 d'octubre i enguany posaran el focus en la sostenibilitat cultural. L'objectiu de les jornades serà apropar models d'implementació d'estratègies de cultura sostenible en les dimensions social, econòmica i ambiental, liderats per equipaments, festivals i artistes i convidar a la reflexió constructiva per a un desenvolupament cultural sostenible.

L'eix artístic de Fira Mediterrània és la mirada a l'arrel que fan els artistes. En total, es podran conèixer una vintena de projectes que formen part de la programació oficial través de converses breus entre artistes i periodistes. Els professionals acreditats descobriran com els artistes treballen amb l'arrel i la cultura popular per plantejar propostes que ens interpel·len avui i ens parlen en present.

Les presentacions de projectes seran a càrrec de Xavier Serrano i es faran també en línia, com les reunions ràpides (8 minuts), en les quals participen més de 80 programadors i 240 artistes, i que ja han exhaurit les franges horàries disponibles.