«Que ningú es mogui del seu lloc. Silenci. Comença el joc». Així arrancava l'espectacle La ciutat de les ànimes, divendres al vespre a la sala Els Carlins, inclòs al cicle Tocats de Lletra. Una escenificació carregada d'emotivitat protagonitzada per dotze veus femenines que van donar vida a autors ja traspassats a través dels textos breus o poemes inèdits que en van escriure integrants del col·lectiu de Narradors de la Catalunya Central i altres poetes del territori. I tot i que alguns dels autors a qui es feia referència eren masculins, totes les protagonistes de l'espectacle eren fèmines. Dones vestides completament de blanc. Totes menys una, Dolors Garzón, que interpretava la Mort, a partir de textos de Jordi Estrada, i que va ser el fil conductor de l'espectacle.

A l'escenari, molt pocs elements, un bagul a un costat i una taula de jardí i unes cadires a l'altre. Al lateral esquerra de l'escenari un parell de cadires i l'altre costat, la violinista Ariadna Padró que havia aparegut a escena entre la foscor del pati de butaques, avançant pel mig del passadís. Al llarg del recital poètic va interpretar fragments de Calidoscopi d'una memòria: Josep Pla i Llegenda d'ambició i de mort, del seu pare, Josep Padró, «una altra animeta que ens ha acompanyat en aquest espectacle», explicava la directora de l'espectacle, Fina Tapias. Les peces estaven inspirades en textos de Lluís Calderer, «a qui volem dedicar-li l'espectacle». La violinista també va oferir Cançó a Mahalta de Manel Camp, sobre el poema del mateix nom, de Màrius Torres i altres pinzellades musicals.

Cadascuna de les dotze protagonistes del Grup de Teatre dels Carlins van posar veu a dos textos, fent reviure autors tan destacats com Jacint Verdaguer, que va aparèixer amb barretina, Aurora Bertrana, que va acabar menjant pastissos, Pere Calders, a dalt d'una cadira, i Virginia Woolf, recollint còdols del terra fins a llançar-los a l'aigua. I una interpretació col·lectiva encarnant Josep Maria Benet i Jornet, a partir d'un text escrit per Francesc Castells.