El pintor berguedà Joan Ferrer rebrà el premi d’honor de la cultura berguedana. El Consell Comarcal lliurarà els premis de cultura el proper 5 de desembre, al Convent de Sant Francesc.

Aquests premis que impulsa l'ens comarcal tenen com a objectiu potenciar els difusors culturals de la comarca, impulsar la creació artística d’artistes berguedans i reconèixer públicament a persones o col·lectius amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura.

La convocatòria i la gala de lliurament de la tercera edició dels premis s’han anat endarrerint degut a les afectacions de la covid-19. L’acte del dissabte 5 de desembre, també serà adaptat a les mesures del moment i, per això, s’ha pensat en un format que es podrà seguir en directe per la Televisió del Berguedà. Està previst que l’acte tingui l’assistència restringida a familiars de la persona galardonada amb el premi d’honor, representants del Consell Comarcal del Berguedà i membres de les candidatures d’altres categories.

Les bases, la convocatòria i tota la documentació es pot trobar a www.bergueda.cat/premiscultura2020 El termini de presentació de candidatures finalitza el 29 de novembre. Els premis s’estructuren en tres categories:

  • Premi d’honor de la cultura berguedana. Es premia la trajectòria d’una persona amb un bagatge cultural irrefutable. El premi consisteix amb el reconeixement públic, un trofeu recordatori de l’efemèride i una campanya de difusió de l’obra i/o trajectòria de la persona o entitat premiades. Enguany el sistema de presentació de candidatures ha variat respecte altres anys, i el premi d’honor s’ha escollit a proposta del Consell Comarcal del Berguedà.
  • Premi a la promoció cultural. Es premia a les entitats, col·lectius i/o persones que hagin realitzat projectes de promoció i difusió cultural d’interès. El premi consisteix en una dotació econòmica de 750€.
  • Premi a la creació artística. Es premia als/les creadors/es que hagin realitzat projectes artístics amb projecció. El premi consisteix en una dotació econòmica de 750€.

En la primera edició, l’any 2018, es va lliurar el premi d’honor a Mn.Ramon Viladés mentre que l’Agrupació Teatral la Farsa va rebre el premi a la difusió cultural i la Melanzana Ensemble va rebre el de la creació artística. El 2019, Mn.Climent Forner va ser el galardonat amb el premi d’honor. La Closca va guanya el premi a la difusió cultural i Nil Safont el de la creació artística.