Las leyes de la frontera, la pel·lícula de Daniel Monzón que ha triat la capital del Bages com a escenari principal del film, acabarà aquesta setmana la filmacióLas leyes de la frontera. Si no hi ha cap alteració, la pel·lícula, que adapta la novel·la del mateix títol de Javier Cercas, continua el rodatge avui i dijous a l'interior de l'antiga fàbrica de l'Anònima -on va començar a Manresa, al principi de setembre- i en exteriors també dijous, a l'entorn del carrer Fontanet, al Centre Històric de la ciutat.

El rodatge en exteriors es farà la tarda i la nit d’aquest dijous, 5 de novembre, de les 17 h a les 3 de la matinada i afectarà a la mobilitat a diversos vials a l’entorn del carrer Fontanet: Fonanet, Vallfonollosa, Piques, Na Bastardes, Baixada Na Bastardes, i les places d’en Creus, Reforma i Llisach.

Aquestes seran les restriccions:

-Es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Fontanet.

-Es realitzaran talls de trànsit puntuals al carrer Vallfonollosa i plaça d’en Creus.

-Es realitzaran talls de trànsit puntuals al carrer de les Piques entre la plaça Reforma i la plaça Llisach.

-Es prohibirà l’estacionament dels àmbits propers al rodatge: Plaça d’en Creus, carrer de les Piques, carrer Na Bastardes i Baixada Na Bastardes (tots aquest carrers amb zona verda d’estacionament).

El film, que també ha tingut com a plató la Colònia Sedó d'Esparreguera i la carretera de Can Maçana, va rodar l'octubre a Manresa el gros dels exteriors, a la zona de la carretera Cardona i a la plaça Hospital. La pel·lícula, que hauria d'arribar als cinemes el 2021, la produeix La Terraza Films, Ikiru Films, Atresmedia Cine i Las Leyes de la Frontera AIE, i la protagonitzen Marcos Ruiz (Nacho), Begoña Vargas (Tere) i Chechu Salgado, en la pell de Zarco.