L'Institut Ramon Llull i la xarxa de Cases de la Música engeguen un nou projecte de manera conjunta: el cicle Sessions LP, audicions que tenen com a objectiu repassar i redescobrir alguns dels treballs discogràfics més emblemàtics del panorama musical. Unes sessions que es realitzaran quinzenalment i en línia, a través de la pàgina web de Cases de la Música, on seran disponibles durant les setmanes posteriors.

Aquest cicle es desenvoluparà durant aquest curs 2020/2021 i oferirà dues línies complementàries. D'una banda, les Sessions LP Llull, una sèrie d'audicions a les quals es comentaran els discs més emblemàtics en llengua catalana, a càrrec dels propis autors; i Sessions LP Cases de la Música, on reconeguts músics i professionals del sector revisaran alguns dels clàssics més importants de la història del rock i la música popular.

La primera jornada va començar dimarts amb Poemes per no tornar, de Valtònyc i continuarà el 10 de novembre, a les 19 h, amb Bed & Breakfast (2009), d'Els Amics de les Arts, comentat per Joan Enric Barceló. El cicle continuarà amb Gemma Polo (Roba Estesa), Clara Fiol (Marala), Maria Jaume, Flora Sempere (El Diluvi), Mireia Vives (Ovidi4), Arnau Tordera (Obeses) i Xavi Sarrià (Obrint Pas). Aquestes conferències es posaran a l'abast dels seguidors de Cases de la Música, i dels estudiants i professors de les universitats de XarxaLlull (formada per més de 140 centres d'arreu del mon).

Pel que fa a les Sessions LP Cases de la Música, aquesta temporada es podran redescobrir Favourite Worst Nightmare d'Arctic Monkeys amb Cala Vento; Never Mind The Bollocks de Sex Pistols amb Lluís Costabella; Les Marquises de Jacques Briel a càrrec d'Anna Roig; Blood Sugar Sex Magik dels Red Hot Chili Peppers amb Miki Santamaría; Pet Sounds de Beach Boys amb Núria Bòtia; What's Going On de Marvin Gaye explicat per Lalo López; i Disintegration de The Cure a càrrec de Marc Clos.