La programació del cicle El Documental del Mes, coordinat per Manresana d'Equipaments Escènics i CineClub, es trasllada aquest novembre a la xarxa. Així, amb l'aturada de l'activitat escènica en compliment de les noves mesures vigents, les projeccions presencials a l'auditori de la Plana de l'Om s'adapten al format online, i tothom que ho sol·liciti enviant un correu a comunicacio@mees.cat, i amb el codi que es donarà, podrà veure el documental Robots, Las historias de amor del futuro ( Hi, AI) d'Isa Willinger des de l'enllaç https://online.docsdelmes.com i durant 15 dies, del 5 al 19 de novembre.

A Robots (Alemanya, 2019), quan Chuck compra Harmony, la seva futura parella robot, poc s'espera que li agradin els llibres i conversar sobre temes transcendentals. Al Japó, el robot Pepper arriba a la llar de l'àvia Sakurai per fer-li companyia, però resulta ser força despistat? Els robots són les noves criatures del planeta Terra. Estem preparats per introduir la intel·ligència artificial a la nostra vida?

Ja fa anys que treballen als mostradors i recepcions d'empreses, als centres comercials o com a xefs, però ara humanoides amb intel·ligència artificial s'introdueixen a les nostres llars i a les nostres vides privades. «Amb un IA has de mantenir una comunicació amb frases curtes i clares», és el consell que li donen a Chuck quan recull la seva companya, acabada d'arribar de la fàbrica. El documental revela com la convivència amb la intel·ligència artificial afectarà la nostra vida i com els robots, en un futur no gaire llunyà, en formaran part.