El tradicional concert que la Coral Cardonina celebra cada any el mes de desembre (Memorial Josep M. Casafont), i que aquest cop compliria la seixantena edició, no es podrà realitzar tal com estava previst per culpa de la pandèmia, que impossibilita la trobada de tots els cantaires per assajar. Per aquest motiu, i amb el desig de no faltar a la cita amb el públic encara que sigui a través del format digital, l'entitat fa una crida a la ciutadania perquè esculli les cançons que vol escoltar en el muntatge audiovisual que faran els especialistes del Cinema Amateur Cardoní i que s'emetrà a través de diverses plataformes.

La manera de participar en la confecció del concert és entrar a l'enllaç del formulari que es pot trobar a les xarxes socials i els canals de l'entitat, com a màxim fins al 29 de novembre, on hi ha una llista de cent cançons representatives del repertori del cor, repartides en cinc grups: marianes i espirituals negres; polifòniques, clàssiques i sacres; cants populars d'arreu; tradicionals populars catalanes; i nadales. Un cop a dins, cal marcar 3 temes de cadascun d'aquests àmbits, i els 15 més votats formaran part del concert.

A partir de l'arxiu d'enregistraments digitalitzats de les actuacions del cor, el Cinema Amateur Cardoní farà un muntatge amb les cançons triades. «Si l'estat d'alarma ho permet, es preveu fer-ne una projecció oberta al públic a Cardona, prèvia a la seva emissió pel canal de televisió local i les xarxes socials a partir de la segona quinzena de desembre», indiquen des de l'entitat coral. L'últim concert de la formació va tenir lloc per la festivitat dels Sants Màrtirs de Cardona, el 18 d'octubre.