El Museu de Manresa ha tancat la sala dedicada a l'artista Antoni Viladomat (1678-1755) a causa de les obres de rehabilitació de l'edifici que s'estan realitzant des de fa tres anys. Aquest espai és l'únic que encara estava obert al públic a l'equipament de la Via de Sant Ignasi, però els treballs arquitectònics han arribat ja molt a prop de la cambra on s'exhibeixen habitualment catorze pintures del principal representant de la pintura barroca catalana, que en seran absents durant un període a hores d'ara indefinit.

La sala amb l'obra de Viladomat es va inaugurar a finals del 2014. Des d'aleshores, l'espai aporta al museu una mirada pictòrica al període barroc, del qual el centre n'és capdavanter al país gràcies als retaules policromats en fusta que s'hi exposen. La creació d'aquest àmbit exclusiu va ser factible pel dipòsit de dotze quadres realitzat pel Museu Nacional d'Art de Catalunya, als quals el mateix equipament manresà n'hi va afegir dos més per completar els 14 que es mostren al públic.

Les peces del MNAC tornaran demà a Montjuïc per romandre-hi mentre no sigui possible tornar-les a portar a Manresa. En l'horitzó hi ha la creació en el mateix indret de la capital bagenca del Museu del Barroc de Catalunya, per a la museografia del qual ja s'ha obert una convocatòria a la qual hi concorren quatre empreses del sector.

Les obres que estan rehabilitant a fons l'edifici de l'antiga escola Sant Ignasi van obligar a tancar la majoria de les sales a partir del mes de desembre del 2017. Des d'aleshores, Manresa té el seu museu tancat, però els visitants encara podien accedir a la sala dels Viladomat, ubicada a l'últim pis, paret per paret amb l'Espai Memòries.

Fins a nou avís, el museu queda tancat els caps de setmana. Però de dilluns a divendres, de 10 a 14 h, es pot visitar de forma gratuïta l'exposició Petit Museu, que està ubicada al vestíbul de l'edifici. La mostra presenta una selecció de peces dels fons del museu, com ara objectes arqueològics, ceràmica del segle XIV, un taula d'un retaule barroc i un rellotge del XVIII, entre d'altres.