El concert que havia d'oferir aquest dissabte la banda de rock Obeses i la cobla Berga Jove al pavelló de Gironella s'ha ajornat a causa de les restriccions imposades per la covid. L'Ajuntament de Gironella ja ha començat a avisar els espectadors del retorn de les entrades venudes: 307. L'espectacle s'ha reprogramat per al maig del 2021, segons va confirmar ahir el regidor de Cultura, Lluís Vall.

Tal com ja va informar aquest diari al principi d'octubre, el concert havia estat programat inicialment el 25 d'abril al pavelló vell de Berga. Tanmateix, l'esclat de la pandèmia va fer que s'hagués d'ajornar. No es va poder reprogramar per problemes de dates i de logística per acollir un muntatge de gran envergadura que aplega 30 persones a l'escenari (11 de la cobla berguedana, 12 del cor d'Obeses i quatre més del grup de rock). A partir d'aquí va entrar en joc el consistori de Gironella, a qui els promotors de l'espectacle es van adreçar per proposar-li acollir un muntatge que s'ha pogut veure a la Fira Mediterrània de Manresa, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès, Girona i al teatre Atlàntida de Vic, el 23 d'octubre, que s'ha convertit en el darrer escenari on s'ha pogut veure aquest espectacle .

L'Ajuntament de Gironella va fer els seus càlculs i va acceptar la proposta per poder veure el muntatge al Berguedà. El concert s'havia de celebrar aquest dissabte, 21 de novembre, al pavelló de Gironella, amb una capacitat màxima de 524 persones. Després d'això, el Govern català va imposar noves mesures restrictives per contenir la pandèmia que continuen vigents aquest cap de setmana. Això ha generat incertesa i ha obligat els promotors a ajornar l'actuació prevista a Gironella. Igualment, s'ha suspès el concert final de la gira d'Obeses, que s'havia programat per al 28 de novembre al Teatre Condal.