El periodista santjoanenc Aleix Solernou porta aquest dimecres, 25 de novembre (19 h), a Manresa la gira de presentació del llibre La revolta del poble (Edicions de l'Albí), en un acte que tindrà lloc a l'Espai Òmnium. La trobada tindrà també la presència de Marc Marcè, director de Regió7, i l'editor Jaume Huch. Per reservar plaça cap apuntar-se a través de l'adreça https://ja.cat/DIpml/.

La revolta del poble és un viatge literari i visual pels dies més convulsos de la tardor del 2017, sobretot el 20 de setembre i l'1 i el 3 d'octubre, a través de les vivències i els records de la gent del carrer. En el primer capítol, l'autor explica com va funcionar l'estructura clandestina que va permetre fer arribar les urnes, les paperetes i els sobres als col·legis electorals perquè el dia 1 d'octubre es pogués votar. La resta del llibre dóna la paraula a ciutadans anònims que rememoren les alegries, il·lusions i neguits que van viure en aquelles jornades tan intenses: Solernou concentra el relat en aquelles poblacions que van patir l'agressió de les forces de seguretat espanyoles, és a dir, Callús, Fonollosa, Castellgalí i Sant Joan de Vilatorrada.

L'altre gran atractiu del llibre són més de dues-centes fotografies, moltes de les quals procedents de l'arxiu de Regió7. El mateix Solernou va cobrir la jornada del referèndum per aquest diari i seves són les imatges de l'agressió al regidor Jordi Pesarrodona.