El Cosmògraf s'acomiadarà aquest dijous, a les 19 h, amb la conferència "Canvi i governança en situació de crisi", a càrrec del catedràtic de filosofia política Daniel Innerarity, que conversarà amb el director de Regió7, Marc Marcè. La conferència s'emetrà en directe per Internet a través del canal de YouTube Manresa Cultura. Cliqueu aquí

La pandèmia ha obligat a celebrar la IV edició del programa de pensament Cosmògraf, amb el títol "George Orwell. Cap on anem?", íntegrament on-line. Els darrers canvis aprovats aquesta setmana van permetre que la conferència de dimarts es pogués celebrar de manera presencial. L'objectiu era poder realitzar la darrera, la d'aquest dijous, també amb públic, però el conferenciant, per motius personals, no podrà viatjar finalment a Manresa. Per aquest motiu, el darrer acte del Cosmògraf 2020 es farà també on-line.

Cap on anem?

El programa de pensament Cosmògraf ha afrontat aquest any el debat que plana a tot el planeta en un moment en què la pandèmia ha aguditzat les incerteses sobre el futur la vida i, també, sobre el control de l'individu. L'Ajuntament de Manresa, a través del Centre Cultural El Casino, ha convidat, amb el Grup de Professors de Filosofia de la Catalunya Central, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Cercle Artístic de Manresa i Cine Club Manresa, a onze veus destacades, d'àmbit nacional i internacional, i de diferents disciplines, perquè reflexionin sobre el present i el futur a partir de la pregunta: "Cap on anem?".

Des del 5 de novembre han passat pel Cosmògraf el filòsof i professor de literatura italiana Nuccio Ordine, l'escriptora Brigitte Vasallo, la científica Clara Prats, el periodista Xesco Reverter, l'exministra equatoriana Yolanda Kakabadse, el filòsof i periodista Joan Burdeus, el pensador Rob Riemen o l'arquitecta Benedetta Tagliabue. Totes les conferències estan a disposició del públic al canal de YouTube Manresa Cultura.