La periodista Sara González (Sant Celoni, 1985) presenta avui dilluns (19 h) el llibre Per raó d'Estat a la Llibreria Parcir de Manresa, en una trobada amb el públic que moderarà el periodista manresà Pere Fontanals, de Nació Digital. L'assistència és lliure i gratuïta, però per complir amb les mesures sanitàries es recomana fer inscripció prèvia a través de l'adreça de correu activitats@parcir.com. L'acte també s'emetrà en directe a través de l'Instagram Live de Parcir i es podrà visualitzar també posteriorment des de la mateixa plataforma.

En el volum editat per Ara Llibres, González analitza les respostes que dóna l'Estat espanyol als moviments que considera dissidents, com l'independentisme, els moviments socials i llibertaris, l'esquerra rupturista, l'anarquisme, el feminisme i la immigració. L'autora explora els mecanismes que Pablo Iglesias titlla de "mafiosos" a través dels testimonis de ciutadans represaliats, víctimes de la força coercitiva de l'Estat espanyol expressada més enllà de tot sentit de la justícia.

En les pàgines d'aquest llibre hi podem escoltar la veu de Martxelo Otamendi, ex-director del diari Egunkaria; l'activista dels CDR Tamara Carrasco; el jove d'Altsasu Iñaki Abad, el titellaire Alfonso Lázaro i l'anarquista Joan Manuel Bustamente. Però també les de dues figures de la política que han patit la persecució de l'Estat i de l'anomenada policia patriòtica: l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l'actual vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias. El llibre inclou un pròleg de David Fernàndez.