La Fundació Arranz-Bravo de l'Hospitalet de Llobregat proposa a través d'una exposició revisar la relació artística i literària entre el poeta Francesc Parcerisas i el pintor Eduard Arranz-Bravo al llarg de més de quaranta anys d'amistat. La mostra, que es podrà visitar entre el 3 de desembre i el 14 de febrer, acull una trentena d'obres conjuntes, principalment en format de llibre d'artista, però també amb poemaris il—lustrats, retrats, catàlegs i intercanvi epistolar que testimonia els anhels de llibertat i experimentació artística dels anys finals de la dictadura. En compliment de les mesures per frenar la Covid-19, l'aforament de la sala és del 50%.

El període més intens de col—laboració artística entre Arranz-Bravo i Parcerisas es dona a finals dels anys 60 del segle passat, quan la galeria Gaspar promou l'edició de llibres d'artista emblemàtics: Mes-Plec (1967), Dibuix-dibuix (1968), Granollers, fulla baixa (1973). Iniciatives que anaven acompanyades de projectes independents com Escultures de mar (1969) o La gallina i l'adolescent (1973), aquest darrer realitzat a l'Eivissa llibertària dels anys setanta.

L'exposició també mostra obres més recents, com el conjunt de poemes i gravats On éreu (2009), una revisió autocrítica de la mirada utòpica de joventut, i es complementa amb vídeos, retrats i objectes que segellen una amistat alhora fructífera i fraternal.