La sala Stroika 5 de desembre, després de 9 mesos tancada, i ho farà com a restaurant musical. Com ja va explicar aquest diari el passat 21 de novembre, els responsables de la sala -seu de la Casa de la Música- s'estaven plantejant demanar una ampliació de llicència per poder oferir un servei de bar restaurant, compatible amb concerts, per reobrir i poder «minimitzar el desastre econòmic» a què s'han vist abocats a causa del tancament total per la pandèmia. Com confirma Dani Castellano, director de la Casa de la Música, la sala manresana obrirà amb un altre nom, Pla Bé, per diferenciar l'ús actual que tindrà la sala: a partir d'aquest dissabte, horari diürn -l'únic permès, de fet- i amb concerts a l'hora del vermut, les 12 del migdia. La capacitat? 67 persones com a màxim, assegudes i amb taules en una sala on hi caben 800.

«Ens readaptem amb la mateixa filosofia que obríem de nit com a Stroika però ara amb un model d'oci diürn», explica Castellano. D'aquí, també, el canvi de nom: «no podem obrir ni programar tal i com ho fèiem abans del 12 de març; per tant, canviem el nom fins que puguem tornar a aixecar la persiana com a Stroika».

La sala de l'avinguda dels Dolors de Manresa obrirà inicialment els caps de setmana, dissabte i diumenge; però també ho farà entre setmana quan la programació presencial de Casa de la Música impliqui activitats que puguin tenir interès per al gran públic. Com, per exemple, la xerrada que oferirà la setmana que ve Miki Núñez (10 de desembre, 19 h) per explicar la seva experiència a la indústria de la música.

Aquest proper cap de setmana, 5 i 6 de desembre, la sala obrirà portes de 17.30 a 21.30 h, com a bar-restaurant. «Hi haurà servei de menjar, tapes, vermuts, diferents tipus de cervesa...», una cuina «bàsica», diu Castellano, en un espai concebut per «socialitzar amb totes les mesures de seguretat que es contemplen». Quan hi hagi concerts, la sala obrirà a les 12 del migdia i fins les 21.30 h. El primer concert programat a Pla Bé en horari diürn serà el diumenge 13 de desembre, a les 12 del migdia, amb Juantxo Skalari (qui havia estat líder de la banda navarresa Ska Skalariak); el dissabte 19, actuarà Joan Garriga & Madjid Fahem i el diumenge 27 de desembre, Natxo Tarrés & The Wireless.