L´Alzina del Querol serà escenari aquest diumenge de l´acte de presentació del llibre Fonollosa, les cases, escrit per Ernest Molins Roca i que publica el segell editorial manresà Zenobita. La trobada està oberta al públic però per assistir-hi és imprescindible trucar a l´Ajuntament al telèfon 93 836 60 05 i reservar plaça. Des de l´organització es garanteix el compliment de les mesures necessàries pròpies d´aquest temps de pandèmia, com són l´obligatorietat de les mascaretes, l´aplicació de gel hidroalcohòlic i la distància de seguretat entre persones que no pertanyin al mateix grup de convivència. En cas de pluja, la trobada es traslladarà al pavelló poliesportiu del poble.

Fonollosa, les cases és un nou treball d´Ernest Molins, un autor que en els darrers anys ha publicat diversos llibres que donen testimoni a la història de diversos nuclis de la comarca del Bages. L´estudiós va treure el 2009 el volum Fals, les cases, una població que va continuar investigant set anys després en el llibre Fals, la història. El 2019, va treure Camps, les cases i la història.

Talment com en aquests projectes esmentats, en aquesta ocasió Molins també ha tingut el suport de l´editorial Zenobita. Fonollosa, les cases fa una mirada a la història del poble i a la vitalitat de les seves cases, concebuts els habitatges en el món rural com un llibre obert que explica la idiosincràsia d´una comunitat al llarg del temps. Els lectors podran gaudir amb les fotografies antigues i amb el relat d´un autor que ha demostrat al llarg dels anys que és un gran coneixedor del patrimoni arquitectònic. El llibre es podrà adquirir al preu de 30 euros.