Els editors nord-americans Jill Shchoolman i Chad W. Post han estat reconeguts amb el Premi Internacional J. B. Cendós que Òmnium Cultural atorga en el marc de la Nit de Santa Llúcia. L´entitat destaca el seu compromís amb la internacionalització de la literatura catalana a través de la publicació d´obres «referents» que no havien estat traduïdes mai a l´anglès d´autors com ara Mercè Rodoreda, Josep Pla o Quim Monzó, entre altres. El president d´Òmnium, Jordi Cuixart, va afirmar des de la presó de Lledoners que «enfortir la dimensió universal de la literatura catalana no és només una manera de normalitzar-la, sinó també de reparar la persecució que ha patit».

Cuixart va afegir que «al costat de les lletres catalanes», Schoolman i Post contribueixen a fer «un món més crític i sensible, més lliure». El president d´Òmnium, que per quart any consecutiu no podrà ser a la Nit a causa de la condemna per sedició pel procés sobiranista català, ha parafrasejat Mercè Rodoreda per subratllar que «la millor manera de servir el teu país és procurant fer allò que fas de la millor manera possible».

El guardó es lliurarà en la 70a edició de la Nit de Santa Llúcia, el 15 de desembre. Chad W. Post és editor en cap d´Open Letter Press i Jill Schoolman és editora i fundadora de la firma Archipelago Books.