La Sala Apolo és una institució de la música en directe a Barcelona amb una llarga història que s´explica en el llibre d´Eva Espinet. L´equipament és notícia perquè el dissabte vinent acollirà un concert amb testos d´antígens per a un miler d´espectadors. Una prova pilot per a la desescalada d´un sector que està molt tocat per la crisi de la covid-19.

Explica l´autora que l´Apolo està «catalogat com un dels millors clubs d´Europa» i que «pocs llocs poden presumir d´haver sobreviscut a una república, a una guerra civil, a una dictadura i a una transició democràtica».

Exhaustiu i il·lustrat amb nombroses fotografies, el llibre traça un recorregut cronològic per la història d´una sala on s´hi han celebrat més de cinc-cents concerts anuals i per la qual han passat milers d´artistes. Una trajectòria encara viva que el 2018 va complir tres quarts de segle i que, per resseguir-la amb detall, Espinet va dur a terme noranta entrevistes a persones vinculades a l´Apolo. Des de la seva privilegiada ubicació al Paral·lel, el local és una icona de la vida musical de la capital catalana, un punt de trobada social i un espai ple d´anècdotes, com el fet que en el seu origen hi havia un parc d´atraccions.